En hundralapp...

publicerat i Allmänt;
Jag har tänkt nyligen på de 100 kronor som vi så gärna vill spara vid fel tillfälle. När vi ska gå på krogen så är 100 kronor ett glas med alkoholdrink. En handralapp är en tröja på hm som jag har köpt 3 stycken av just för att det kostade så LITE. En handralapp är en lunch nära mitt jobb i T-centralen. En hundralapp är 2 paket cigaretter som hjälper mig att förtkorta mitt liv. En hundralapp ett gosedjur på BR-leksaker. Och massor med andra SMÅ saker som vi köper dagligen för en hundralapp och som oftast är onödiga tillfälliga tillfredställelser. Men när en hundralapp kan bli mycket?
Ja...
När man köper 100 doser poliovaccin: Det enda sättet att stoppa sjukdomen är att se till att alla barn i hela världen får vaccin. För ett barn ska få ett fullgott skydd krävs ENDAST tre doser. 
167 påsar vätskeersättning som kan snabbt och effektivt bota uttorkning och rädda barns liv!
Ett skolpaket med 25 skrivböcker och pennor för barn i fattiga länder!
6 förpackningar högenergimjölk: För ett litet barn kan undernäring bli livsfarligt. Man kan köpa 6 förpackningar som ger drygt 12 liter mjölkdryck som innehåller alla de livsviktiga vegetabiliska fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler som ett litet barn behöver för att växa och vara frisk!
 
Allt detta och mycket mer kan vi som har ett bekvämt liv bidra med! 
Om fler av oss köper en gåva var för en hundralapp så blir det redan en stor skillnad!
 
 
 

Kommentera inlägget här :