1,5 miljoner barn riskerar att dö av undernäring i Västafrika

publicerat i Allmänt;

Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas värst. Läget är i akut i Sahelområdet - Tchad, Burkina Faso, Mauretanien, Mali, Niger, Nigera, Kamerun och Senegal.

UNICEF finns på plats och gör allt de kan för att förhinda en svälkatastrof. UNICEF behandlar barn mot undernäring, vaccinerar, ser till att det finns rent vatten, levererar förnödenheter och ser till att familjer får rent vatten, sjukvård och skola.

Men UNICEF behöver din hjälp för att förhindra att fler barn dör. Ge en gåva nu på unicef.se/sahelHar du en blogg? Hjälp till att sprida insamlingen genom att lägga upp den här informationen på din blogg också! Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-for-sahel för att hämta material.

Tillsammans gör vi skillnad!

 

 

En hundralapp...

publicerat i Allmänt;
Jag har tänkt nyligen på de 100 kronor som vi så gärna vill spara vid fel tillfälle. När vi ska gå på krogen så är 100 kronor ett glas med alkoholdrink. En handralapp är en tröja på hm som jag har köpt 3 stycken av just för att det kostade så LITE. En handralapp är en lunch nära mitt jobb i T-centralen. En hundralapp är 2 paket cigaretter som hjälper mig att förtkorta mitt liv. En hundralapp ett gosedjur på BR-leksaker. Och massor med andra SMÅ saker som vi köper dagligen för en hundralapp och som oftast är onödiga tillfälliga tillfredställelser. Men när en hundralapp kan bli mycket?
Ja...
När man köper 100 doser poliovaccin: Det enda sättet att stoppa sjukdomen är att se till att alla barn i hela världen får vaccin. För ett barn ska få ett fullgott skydd krävs ENDAST tre doser. 
167 påsar vätskeersättning som kan snabbt och effektivt bota uttorkning och rädda barns liv!
Ett skolpaket med 25 skrivböcker och pennor för barn i fattiga länder!
6 förpackningar högenergimjölk: För ett litet barn kan undernäring bli livsfarligt. Man kan köpa 6 förpackningar som ger drygt 12 liter mjölkdryck som innehåller alla de livsviktiga vegetabiliska fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler som ett litet barn behöver för att växa och vara frisk!
 
Allt detta och mycket mer kan vi som har ett bekvämt liv bidra med! 
Om fler av oss köper en gåva var för en hundralapp så blir det redan en stor skillnad!
 
 
 

Hur kan man hjälpa?

publicerat i Allmänt;
För ett tag sedan har jag varit inne på många olika hemsidor där man kan åka till ett annat land som en volontär. Man hjälper att bygga skolor eller ta hand om barnen, åker som läkare eller sjuksköterska osv. Det var många som hade engagerat sig och det fanns möjligheter att vara med. Tyvärr så kostade det mycket även att vara volontär. Flera tusenlappar betalar man bara för att vara med. Man ska dessutom betala sin flygbiljett (vilket jag förstår) men även en avgift för att vara med. Jag gav upp det då jag inte haft råd att betala så mycket pengar. Jag har undersökt även möjligheter att vara volontär i min stad, där jag bor och oftast är det arbetstider som passar. Till slut begränsade jag mig till att donera pengar månadsvis och ge bort mina saker, kläder, böcker och annat. 
Nyligen har jag varit på Unicefs hemsida och sett att man kan vara en bloggare! Så jag vill gärna börja med det!